Meer netto overhouden met dezelfde inkomsten? Het kan!

Als startende ondernemer heb je vaak specifieke loonsverwachtingen. Er wordt een loonpakket voorgesteld, maar meestal niet op jouw maat. En ook als ervaren rot in het vak laat je onbewust veel geld liggen, of geef je het ongewild aan de staat. In beide gevallen worden financiële en fiscale optimalisaties over het hoofd gezien.

Er bestaan namelijk verschillende manieren om je maandelijks nettoloon te optimaliseren, zonder extra kosten te maken.

De slimme aanpak van loonoptimalisatie

Wil jij zicht krijgen op wat jij maandelijks zou kunnen verdienen? Dankzij een geavanceerde simulatietool wordt dit in no-time duidelijk. 

Op basis van jouw huidige loonpakket, waaronder brutoinkomsten en nettoloon, krijg je een helder beeld van hoe een geoptimaliseerd pakket eruit kan zien en hoe je dit kan bekomen.

Case: een voorbeeld uit de praktijk

We leggen het graag uit aan de hand van een werkelijk voorbeeld. De naam die we gebruiken is fictief omwille van privacyredenen. 

Johan had voor de optimalisaties een bruto bezoldiging van afgerond zo’n € 50.000 per jaar. Daar hield hij maandelijks een nettoloon van € 2.300 aan over. Uitgerekend komt dit neer op een belastingdruk van 45%.

Na een analyse en enkele slimme optimalisaties door onze adviseurs en met behulp van de tool, bleef zijn bruto bezoldiging hetzelfde, maar steeg zijn nettoloon naar € 2.900 per maand. Een verschil van € 600 per maand en een belastingdruk die daalde naar 32%.

Hoe kan dat?

Het klinkt te mooi om waar te zijn, maar het kan écht. Bij InCigno kijken we verder dan de standaard aanpak. Met onze tool en jarenlange ervaring herbekijken we jouw loonpakket en voeren we optimalisaties door waar nodig. Dit betekent niet dat je bruto meer gaat verdienen, maar wel dat je netto meer overhoudt. Want daar draait het uiteindelijk om.

Onze aanpak is gericht op het gebruik van niet-fiscale producten, zoals voordelen alle aard, maaltijdcheques, aandelenopties, …  om je vermogen te vergroten terwijl men in het algemeen aanraadt om je brutoloon te verhogen voor meer kredietwaardigheid. Maar, met een pakket dat niet slim geoptimaliseerd wordt, leidt dit tot hogere sociale lasten en bedrijfsvoorheffing.

Wij laten zien dat je dezelfde doelen kan bereiken zonder je brutoloon op te drijven.Bovendien is dit een structurele oefening. Het aanbod van producten waarmee je loon geoptimaliseerd kan worden, verandert regelmatig.

Whitepaper: slim ondernemen

Als ondernemer werk je hard om jouw onderneming te laten groeien. Maar hoe zorg je ervoor dat je hier ook de vruchten van plukt? Download onze gratis whitepaper en ontdek de verschillende methoden om jouw privévermogen te maximaliseren.

Klaar voor meer nettoloon per maand?

Waarom zou je genoegen nemen met een standaardpakket waarop je 45% belastingen betaalt, terwijl het ook beter kan? Laat je gegevens achter en wij nemen jouw inkomen onder de loep.

Jouw vermogen optimaliseren? Maak vandaag nog je afspraak

Jouw financiële toekomst aanleggen en versterken? Wacht er niet mee en plan vandaag nog een adviesgesprek in met een van onze experts.